Nascetta

Nascetta

Deze druif heeft zijn naam feitelijk pas in 2010 gekregen. Het is een vergeten druif die sinds kort teruggekomen is. In de 19e eeuw was de witte druif populair in een klein deel van de Piemonte, maar andere druivensoorten, zoals de Nebbiolo, hadden de druif verdrongen. Inmiddels zijn er een stuk of 20 wijnhuizen die Nascetta wijn maken.

De Nascetta is een witte druif waarvan de druiventrossen klein zijn, waardoor de opbrengst laag is. Misschien is dat wel de reden dat de druif minder populair werd, maar de reden was zeker niet de smaak! Nascetta wijn kent aroma’s van friszoete appels, perzik, zachte zuren en een klein bittertje. De wijn presenteert zich als een frisse, beetje droge witte wijn.

Nascetta wijn kent geen melkzuurgisting. Er zit geen Tyramine in die bij die vorm van gisting ontstaat. Deze stof is een belangrijke veroorzaker van hoofdpijn en dus niet de Sulfiet, zoals vaak wordt gedacht.

Matteo Dell’Orto

Onze Langhe Nascette DOC kenmerkt zich door die typische en unieke frisheid. Er zijn veel tonen van peer, appel, perzik, karamel en een subtiel zuurtje van limoen. De wijn heeft voldoende alcohol om hem lang te kunnen bewaren. De smaak zal in de loop der jaren verder verbeteren.

Langhe Nascetta

Webshop